Tel: 0229 - 27 24 23

PROTONWEG 26 1627 LD HOORN

Tel: 0229-272423

Protonweg 26 - 1627 LD - Hoorn

ONDERHOUDSBEURT GROOT EN KLEIN

U kunt bij ons terecht voor periodiek onderhoud
Klein onderhoud. Een kleine onderhoudsinspectie, een groot plezier. Als u op tijd een kleine onderhoudsinspectie laat uitvoeren, weet u precies hoe gezond uw auto is. Grote reparaties ziet u vooraf aankomen. Misschien kunt u ze zelfs wel voorkomen door deze servicebeurt. Groot onderhoud. Een uitgebreide inspectie van uw auto op maar liefst 78 punten. De grote onderhoudsbeurt is de beste investering om zorgeloos te blijven rijden. Bovendien krijgt uw auto meteen een APK. Dat is wel zo handig.

DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN

Als de distributieriem in de motor van uw auto breekt, zit u met torenhoge reparatiekosten. Laat hem op tijd vervangen.
Autobedrijf Imola biedt u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem. Zowel prijzen voor de looprollen en spanrollen, als de waterpomp zijn daarbij inbegrepen. Zo voorkomt u verrassingen achteraf. Bij het vervangen van een distributieriem, ontdekt de monteur vaak dat ook de balansasriem, de multi V (rib) riemenset, nokkenasriem en koelvloeistof mogelijk aan vervanging toe zijn. Voor deze extra reparaties zal Imola u altijd vooraf toestemming vragen.

APK KEURINg

 

De APK is er voor uw veiligheid, die van anderen en beschermt het milieu. Laat de verplichte keuring dus op tijd uitvoeren. Anders loopt u ook de kans op een boete.
U kunt uw auto tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK-vervaldatum.

Reparatie en onderhoud

Autobedrijf Imola werkt  met deskundige monteurs. Zij zorgen er met zijn allen voor dat er een goede prijs/kwaliteitverhouding neer wordt gezet. Alle medewerkers volgen bij- en nascholingscursussen, zo kunnen de nieuwste technieken worden ingezet bij het onderhoud en de reparaties aan uw auto..

Ontvang een APK herinnering per e-mail

Laat Autobedrijf Imola u tijdig per e-mail informeren over uw APK.
Zo voorkomt u tevens een eventuele boete (EUR 100,-) voor een te late APK-keuring.

Banden en uitlijnen

Het is belangrijk dat alle vier de wielen van een auto correct zijn uitgelijnd. Verkeerd uitgelijnde wielen werken de natuurlijke beweging van de auto tegen.
Hierdoor ontstaan stuurproblemen, vermoeidheid bij de bestuurder en vroegtijdige en onregelmatige bandenslijtage.

In feite bestaat wieluitlijning uit het aanpassen van de hoek die de wielen van de auto maken ten opzichte van het wegdek en de auto. Elk wiel heeft een door de autofabrikant als ideaal bepaalde stand (wielvlucht, askanteling en toe/uitspoor).

De meest voorkomende verschijnselen die erop wijzen dat een auto niet goed is uitgelijnd, zijn een ongelijkmatige of een extra snelle slijtage van de banden of het trekken van de auto naar één kant van de weg.

Als u zulke problemen opmerkt, is het waarschijnlijk dat uw wielen niet goed zijn uitgelijnd. In dit geval adviseert Autobedrijf Imola om de uitlijning te laten controleren. Wij maken gebruik van een moderne computer gestuurde uitlijnmachine.

De beste manier van uitlijning is de uitlijning van alle vier de wielen. Voor deze methode van uitlijning plaatst de technicus een instrument op ieder wiel om de standen op te meten.

Vandaag de dag hebben veel auto's instelbare achterwielophanging, maar zelfs zonder die voorziening is het nuttig om naar de uitlijning achter te kijken, omdat afwijkingen met de uitlijning van de voorwielen kunnen worden gecompenseerd.

Uitlijning van uitsluitend de voorwielen is eigenlijk overbodig geworden.

Distributieriem

Autobedrijf Imola biedt u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem. Zowel prijzen voor de looprollen en spanrollen, als de waterpomp zijn daarbij inbegrepen. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.


Wintercheck

Geef uw auto de Wintercheck. Uw auto wordt op 23 belangrijke punten nagekeken: van accu, vloeistofniveau tot aan bandenprofiel. Zo gaat u veilig de winter in.

aircoservice

Autobedrijf Imola is gespecialiseerd in het onderhoud en vullen van de airco van uw automobiel. Hierbij maken wij gebruik van moderne, milieu vriendelijke apparatuur. Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. U rekent erop! Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is... sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat vaak als het u net niet uitkomt!

Ruit reparatie en vervanging

Autobedrijf Imola, dé specialist in autoruiten
Een gaatje, ster of scheur in de voorruit kan leiden tot een onherstelbare breuk. Hiermee is uw veiligheid niet gediend, maar óók uw portemonnee niet.
 
Sterreparatie
10% van de Nederlandse automobilisten rijdt rond met een beschadigde autoruit! Heeft u een gaatje, ster of scheurtje in uw voorruit? Kom direct langs en voorkom doorscheuren van uw voorruit. Sterren of scheurtjes zijn vaak gemakkelijk te repareren met onze hars-injectiemethode, vrijwel onzichtbaar  . Reparatie van de voorruit wordt in de meeste gevallen (vanaf WA+) compleet vergoed door uw verzekeringsmaatschappij.

Autoruit vervangen
Wanneer uw voorruit niet meer gerepareerd kan worden, vervangen we deze vanaf €0,- eigen risico. Autobedrijf Imola controleert vooraf uw eigen risico en handelt vervolgens alles rechtstreeks af met uw verzekeraar. Bij Autobedrijf Imola betaalt u het laagste eigen risico dat volgens uw polisvoorwaarden bij autoruitherstel door de verzekeringsnemer zelf vergoed dient te worden. Ook als u niet voor ruitschade verzekerd bent, gelden scherpe tarieven.


Autoschade

Bel naar Autobedrijf Imola Hoorn 0229 272423 en we nemen meteen alle zorgen van u over. Moet uw auto opgehaald of weggesleept worden? Komt in orde. Net als het (zo nodig) inschakelen van een schade-expert en de afwikkeling met de verzekeraar. Ondertussen houden we contact en informeren we u over de omvang van de schade en de reparatietijd. Waar mogelijk rekening houdend met uw  wensen, herstellen we de auto vakkundig, onzichtbaar en volgens de geldende veiligheidseisen. U krijgt hem binnen de afgesproken termijn fris en schoon terug.

Revisie

Om verschillende redenen kan uw auto toe zijn aan een motor revisie. Bij deze vorm van onderhoud wordt uw motor weer helemaal technisch in orde gemaakt door de onderdelen van de motor te controleren. Versleten onderdelen worden vervolgens vervangen, waarna de motor er weer jaren tegenaan kan.