Tel: 0229 - 27 24 23

PROTONWEG 26 1627 LD HOORN

Tel: 0229-272423

Protonweg 26 - 1627 LD - Hoorn

APK

keuring

Wat is een apk-keuring?
De apk staat voor Algemene Periodieke Keuring. De apk is een wettelijke keuring die verplicht is in heel Europa. Bij autobedrijf Imola wordt uw auto apk gekeurd door erkende keermeesters die werken volgens de wettelijke eisen, gesteld door het RDW.
Wat kost een apk?
Een apk kost bij Autobedrijf Imola: € 45,- all-in bij  lpg en benzine uitvoeringen.
De kosten van een auto apk zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen:
uitgebreide veiligheidsinspectie
milieuinspectie: controle van de uitlaatgassen
Bij een benzineauto is dat een 4 gastest.
Bij een dieselauto is dat een roetmeting.
Bij voertuigen na 2006 wordt er een EOBD readiness test uitgevoerd.
afmelden van de auto bij het RDW
Bij Autobedrijf Imola houden we van duidelijkheid. Daarom zijn onze prijzen inclusief btw. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.  

Vrijblijvende offerte
Soms worden tijdens de autokeuring gebreken geconstateerd. Deze moeten worden hersteld voor een goede apk. U krijgt van ons een duidelijke offerte voor het herstellen van de geconstateerde gebreken Wanneer u deze gebreken zelf gaat herstellen, dan kunt u de auto binnen 5 dagen kosteloos aanbieden voor een herkeuring.

EOBD Readiness test
Recentelijk heeft het RDW wijzigingen doorgevoerd, waarbij de controle van de uitlaatgassamenstelling is gewijzigd. Bij voertuigen waarvan het kenteken na 01-01-2006 is afgegeven, is de 4-gastest of roetmeting niet verplicht. In plaats daarvan dient er een EOBD Readiness test te worden uitgevoerd. Wanneer deze EOBD test niet in orde is, dan moet de 4-gastest of roetmeting alsnog worden uitgevoerd.
Graag tot ziens